Naši zeleninu nakoupíte v našich prodejnách. Aktuální nabídku najdete na Facebooku.
Okurka nakládačka
Tato nízkokalorická zelenina obsahuje především vodu. Z vitamínů, minerálních látek a stopových prvků jsou zastoupeny vitamín C, B, E, K, draslík, hořčík, fosfor, měď, mangan, křemík a síra.
Cuketa
Cibule
Kromě výrazných silic cibule obsahuje i řadu vitamínů a minerálů. Například vitamín C, D, E, B6 a B12, dále obsahuje sodík, draslík, vápník, hořčík a železo.
Má nezastupitelnou úlohu v naší kuchyni.
Rajče
Rostlina je velmi nenáročná a u nás velmi oblíbená mezi zahrádkáři. Plody jsou bohaté na beta-karoten, vitamín C a vlákninu.
Hlávkové zelí
Zelí má v kuchyni všestranné využití. Lze ho použít syrové do salátů, tepelně ho upravovat jako přílohy k pokrmům a nebo ho lze konzervovat kvašením.
Obsahuje vitamín C, E, B6, dále pak draslík, vápník, sodík a fosfor. Má vysoký obsah bílkovin a vlákniny.
Brambory
Jsou jednou z nejpěstovanějších plodin v naší zemi. Pěstují se pro hlízy, které mají všestranné využití jak v kuchyni tak i v průmyslu. Podle použití se dělí na salátové, konzumní a průmyslové. Salátové a konzumní brambory se poté podle doby sklizně dělí na rané a nebo pozdní.
Česnek
Pěstuje se pro cibuli, která je tvořená stroužky. Počest stroužků je dán odrůdou. Česnek je významná rostlina pěstovaná již od pradávna. Je bohatým zdrojem vitamínu A,B,C, selenu, vápníku a jódu.
Jahody
Jahody se řadí mezi drobné ovoce. Obsahují vysoké množství vitamínu C, dále pak vitamíny A,B,E a organické kyseliny díky kterým mají jahody svou typickou vůni a chuť.