Naši zeleninu nakoupíte v našich prodejnách nebo můžete objednat ve formě "Farmářských bedýnek". Aktuální nabídku najdete na Facebooku.

 Nakladacka

Okurka nakládačka

Tato nízkokalorická zelenina obsahuje především vodu. Z vitamínů, minerálních látek a stopových prvků jsou zastoupeny vitamín C, B, E, K, draslík, hořčík, fosfor, měď, mangan, křemík a síra. Mimo jiné podporuje vylučování moči a snižuje ukládání kyseliny močové v těle.


Cuketa

Cuketa

Pokrmy z cukety příznivě ovlivňují činnost srdce, ledvin a trávicího traktu. Vysoký obsah vlákniny působí dobře na trávení a vyprazdňování střev. Cukety pomáhají rovněž při cukrovce, žlučníkových kamenech, obezitě, ateroskleróze, revmatismu, dně. Podobně jako okurky obsahují látky s cytostatickým (protirakovinným) účinkem.


   cibule

Cibule

Kromě výrazných silic cibule obsahuje i řadu vitamínů a minerálů. Například vitamín C, D, E, B6 a B12, dále obsahuje sodík, draslík, vápník, hořčík a železo.

Má nezastupitelnou úlohu v naší kuchyni. Používá se jako přírodní antibiotikum, odhleňuje při kašli a má dezinfekční vlastnosti.


 rajce

Rajče

Rostlina je velmi nenáročná a u nás velmi oblíbená mezi zahrádkáři. Plody jsou bohaté na beta-karoten, vitamín C a vlákninu.

Rajčata se doporučují konzumovat při redukčních a očistných dietách díky jejich antioxidačním účinkům. Zlepšují krvetvorbu a prospívají našim lasům, nehtům a kůži.


 zeli

Hlávkové zelí

Zelí má v kuchyni všestranné využití. Lze ho použít syrové do salátů, tepelně ho upravovat jako přílohy k pokrmům a nebo ho lze konzervovat kvašením.

Obsahuje vitamín C, E, B6, dále pak draslík, vápník, sodík a fosfor. Má vysoký obsah bílkovin a vlákniny.

Zelí posiluje imunitní systém, snižuje krevní tlak, působí proti depresím.


Brambory

Jsou jednou z nejpěstovanějších plodin v naší zemi. Pěstují se pro hlízy, které mají všestranné využití jak v kuchyni tak i v průmyslu. Podle použití se dělí na salátové, konzumní a průmyslové. Salátové a konzumní brambory se poté podle doby sklizně dělí na rané a nebo pozdní.


Česnek

Pěstuje se pro cibuli, která je tvořená stroužky. Počest stroužků je dán odrůdou. Česnek je významná rostlina pěstovaná již od pradávna. Využívá se nejen v kuchyni, ale i v léčitelství. Má pozitivní vliv na obranyschopnost organismu a na naše trávení. Je bohatým zdrojem vitamínu A,B,C, selenu, vápníku a jódu.


Jahody

Jahody se řadí mezi drobné ovoce. Obsahují vysoké množství vitamínu C, dále pak vitamíny A,B,E a organické kyseliny díky kterým mají jahody svou typickou vůni a chuť.

Spolupracujeme:

kooperace logologo miltra noveagro2000hospodarske

Provozovatel

Chornická z.o.s., a.s.
Trnavská ul. 267, 569 42 Chornice
Tel.: +420 739 385 267
E-mail:
objednavky@malohanackazelenina.cz

Výdejní místa

Hospodářské potřeby
Chornice, Trnavská 267
Tel.: 724 939 397, 739 385 267

Hospodářské potřeby
Brodek u Konice
Tel.: 736 511 236

Výdejní místa

Hospodářské potřeby
Velké Opatovice
Tel.: 733 142 457

Potraviny
Brodek u Konice
Tel.: 736 511 237